aylara göre bebek gelişimi özellikleri
1 . ÖZELLİK
3-4 ayda uğultu gevezelik halini alır. Seste tonlamalar belirmeye başlar. A ve Y sesleri net bir şekilde duyulabilir.
Bebek 5 aylıkken bilinçsizce sesleri diğerlerinden sonra tekrar etmeye başlar.
6 ay. Küçük olan sadece heceleri tekrarlamakla kalmaz: “Aha, agu, agku, gu”, aynı zamanda onları da hatırlar.
2. ÖZELLİK
Bu, duyusal çocukların aktif gelişim zamanıdır. Çocuk oyuncakları bağımsız olarak kullanmayı öğrenir. Aynı zamanda, vücudun pozisyonunu sürekli değiştirerek: yan tarafta, arkada, midede.
Dönemin sonunda bebekler zaten oturuyor. Bu, oyuncağın artık yalnızca görülebileceği, aynı zamanda kaldırılabileceği, fırlatılabileceği, döndürülebileceği anlamına gelir.
3. ÖZELLİK
3 – 4, 5 aylıkken, karnına yatan bebek başını kaldırarak ön kollarına yaslanır. Bu pozisyonda elleriyle oynayabilir, çekebilir, inceleyebilir.
4.5 – 5. ayda belden tutulursa oturabilir.
5 – 5.5’te dizlerinin olduğunu öğrenir. Onlara elleriyle dokunur, arkadan diğerine nasıl döneceğini bilir.
5.5 – 6.5 – destekle güvenle oturur. Karnına yaslanıp kollarını uzatabilir. Bu durumda göğüs hafifçe kaldırılır ve çene indirilir. Avuç içleri genellikle açıktır ve bir şeyler almaya hazırdır.
4. ÖZELLİK
Motivasyon belirir. Örneğin, bir oyuncağa uzanın.
Yetişkinlerin ilgisine ihtiyaç vardır. Bebek daha aktif davranmaya, sesler çıkarmaya başlar ve ona yaklaştığınızda gülümser. Bu, bilinci ve farkındalığı uyandırır.
5. ÖZELLİK
Masaj ve jimnastik, motor reaksiyonların ve olumlu duyguların gelişimi üzerinde güçlü bir etkiye sahiptir. Masaj, tüm organların ve sistemlerin gelişimini destekler ve tüm vücut üzerinde genel bir güçlendirme etkisine sahiptir. Artı, yetişkinle olan bağ güçlenir.
Jimnastik sayesinde doğru motor beceriler oluşur. Hareketlerin düzgünlüğü ve doğruluğu gelişir.
Özellikle sırttan mideye doğru dönüşe dikkat etmeniz gerekiyor. Etki mekanizması bozulursa, bu gelecekte omurganın sağlığını etkileyebilir.